Att älska sig själv

 

Det inre livets människor framhåller ofta en grundläggande skillnad som är nödvändig att bli klar över: skillnaden mellan vad jag ska älska hos mig själv och vad jag ska låta dö hos mig själv.

Gör vi inte denna skillnad riskerar vi att antingen förminska eller förstora oss själva. Gud har skapat oss sådana vi är och älskar oss oändligt. Som en av dessa okända vandrare skriver i boken Den underbara vägen (Artos): ”Du får ha förbarmande med dig själv och förlåta dig själv och vara oändligt tacksam över dig själv sådan du är.”

Utmärkande för den friska kärleken till sig själv, är att den inte söker sitt utan är lika för alla. Egenkärleken däremot söker hela tiden ett bättre anseende och har en notorisk benägenhet att uppmärksamma andras svagheter. Eftersom egenkärleken skymmer den sanna kärleken behöver den dö.

 

 

Comments are closed.