En resa mot barmhärtighet

 

I går fettisdag. I dag askonsdag.

När vi i dag får ta emot askan på våra pannor vet vi att det är allvar. Vi har inlett den fyrtio dagar långa vandringen mot påsken – ett liv genomlyst av Kristi uppståndelse.

Askan består av det som en gång hade liv, men inte längre har det. Inget är mer obevekligt än att ”syndens lön är döden”. Men genom korset – i vars gestalt askan tecknas på vår panna – är döden utmanad och nedtrampad. Därför är vår fastevandring en väg genom död till liv.

Låt oss göra allt vi kan för att delta i en askonsdagsmässa denna dag. Att vi påtagligt får känna på vår kropp att fastan börjat, hjälper oss att ta ut färdriktningen för en resa som kan förvandla allt. Vid vandringens början ber vi om nåden att få se våra synder, så att vi med uppriktiga hjärtan omvänder oss och får smaka Guds barmhärtighet.

 

 

Comments are closed.