Slånbärsträdets sång

 

I dag gick solen upp 04.43. Tidningsbudets vita bil stannar till vid brevlådarna på grusvägen och lämnar gårdagens nyheter. Två hackspettar växelsjunger sin morgonbön bland ekarna. Slånbärsträdet som stått i liturgisk skrud i fem dagar, fyllt av sången från en fulltalig församling av bin, har börjat fälla sina vita blad över gräsmattan. Potatisen är i jorden, den första ruccolan sådd och örtagården nerklippt och rensad.

En vanlig dag: ”Ett moln tog honom ur deras åsyn.” Samma moln som omgav Tabernaklet och Horebsberget. När molnet sänker sig skyms sikten och hörs rösten: ”Det är för ert bästa jag lämnar er.”

Den kristna kallelsen efter Kristi himmelsfärd: Att leva i tron på den verkligaste av verkligheter. Han har gett oss en plats i himlen.

I kväll förväntas solen gå ner 21.03.

 

Comments are closed.