”Jag var försvunnen”

 

Karmeliten Ruth Burrows beskriver ett möte med Gud under en celldag, som lämnade henne med en djup erfarenhet av hjärtats förening med den Andre:

Det var min ”eremitdag”. Jag hade en märklig känsla av frid, som om den aldrig skulle kunna berövas mig. Det var en frid som vuxit under några veckors tid, men eftersom jag varit så upptagen av arbete hade jag inte stannat upp för att smaka på den. Den här dagen, när jag var fri från allt, strömmade den in i mitt medvetande och omslöt mig fullständigt. Jag befann mig i trädgården och för ett ögonblick såg jag in i mig själv och fick på ett hemlighetsfullt sätt klart för mig att jag inte var där. Det fanns inget ”jag”. Det är det enda jag kan säga. Jag var försvunnen … Den glädje jag kände gjorde mig helt överväldigad.

 

 

Comments are closed.