Jean Vaniers andliga testamente

 

”Vi är på väg mot en hemlighetsfull förening med Gud”, skriver Jean Vanier i boken Från brustenhet till gemenskap.

Han är nu själv framme, efter att ha insomnat på morgonen den 7 maj i en ålder av 90 år.

Jean Vanier uppmärksammas i dag över hela världen för en unik gärning i evangeliets tecken. På hemväg från sin resa till norra Makedonien tackade påve Franciskus i går Gud för Jean Vaniers vittnesbörd: ”Han var en människa med förmågan att tyda den kristna kallelsen i ljuset av dödens, korsets och lidandets mysterium.”

Jean Vaniers testamente till kyrkan är lika enkelt som utmanande:

Gud har fört oss samman för att vara ett uppståndelsens och enhetens tecken i en värld fylld av motsättningar, av inre och yttre död. Vi känner oss små och svaga men vi lever tillsammans för att vara ett tecken på Guds makt att förvandla död till liv. Det är vårt hopp att Gud gör det omöjliga: förvandlar död till liv inom var och en av oss. Så kan vi alla, som del av en gemenskap, få vara med och förvandla vår omvärld från brustenhet till enhet och från död till liv.

Läs intervjun med Jean Vanier i tidskriften Pilgrim: www.tidskriftenpilgrim.se

 

Comments are closed.